Thursday, 29 December 2016

6 TEMPAT MENARIK DI PORT DICKSON

(**)Pantai Port Dickson (PD) adalah tempat percutian hujung minggu yang menarik untuk warga kota. Port Dickson, dikatakan telah dinamakan sempena nama seorang pegawai British, Sir John Frederik Dickson pada tahun 1889.

(**)Ada juga yang mengatakan bahawa tempat itu mengambil nama seorang pegawai lain British yang menyelia pelabuhan British yang mengendalikan bijih timah di Lukut, sebuah daerah Port Dickson pada ketika itu.

(**)Port Dickson terkenal dengan keindahan pantainya, terdapat juga pelbagai kemudahan serta mempunyai infrastruktur yang baik. Begitu juga dengan tempat penginapannya. Ada yang mahal dan juga murah, pilih sahaja mana yang menepati bajet kita.

(**)Antara Tempat Menarik Di Port Dickson:

1.  Ostrich Farm

(**)Antara tarikan yang popular di Port Dickson sekarang ini ialah Ostrich Farm. Tempat sebegini memang sesuai untuk kanak-kanak sebab mereka boleh melihat binatang dari jarak dekat

(**)Mereka boleh beli makanan dan beri terus pada binatang-binatang di farm ini. Selain burung unta dan buaya, ada banyak lagi binatang yang dipamerkan di sini..

(**)#Bagi yang berminat untuk ke sini, tempat ini dibuka setiap hari dari pukul 9.30 pagi sehingga 5.30 petang dan Dewasa RM13 dan bagi Kanak-kanak (3-12 tahun) RM8

2. Pantai Teluk Kemang

(**)Terletak di Batu 7 dan 8, Teluk Kemang merupakan kawasan pantai yang terbesar dan popular di Port Dickson. Jika anda mahukan semua kemudahan dalam satu tempat, maka Teluk Kemang adalah pilihan terbaik.

(**)Antara aktiviti menarik dan cukup popular di pantai ini, anda berpeluang menaiki ‘banana bot’  sambil menikmati keindahan pantainya. Pantai Telok Kemang diwartakan sebagai Pusat Pelbagai Aktiviti & Acara Pelancongan Peringkat Daerah, Negeri, Kebangsaan & Antarabangsa.

3. Muzium Tentera Batu 5, Port Dickson

(**)Muzium Tentera Darat merupakan muzium tentera yang terbesar di Malaysia. Ia setanding dengan muzium-muzium  tentera dari luar negara berdasarkan kelengkapan infrastruktur dan bahan pengisian di dalam muzium ini.

(**)Ini diperakui sendiri oleh mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad. Cetusan mewujudkan Muzium TD diilhamkan oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen. Tan Sri Md Hashim bin Hussein.

(**)Muzium ini ditubuhkan ke arah usaha untuk meningkatkan taraf profesionalisme warga Tentera Darat dengan mengembangkan aspek intelektual, budaya cintakan organisasi dan menghayati sejarah TD.

(**)Muzium ini terletak di Batu 4, berdekatan dengan Pusat Latihan Asas Tentera Darat. Sangat mudah untuk dikunjungai kerana kedudukannya yang  terletak di jalan susur keluar lebuhraya Seremban ke Teluk Kemang.Di dalam muzium ini terdapat banyak artifak dan barangan sejarah askar dahulu.

4. Prima Water Theme Park, Batu 12 Port Dickson

(**)Menawarkan pemandangan laut Selat Melaka yang cukup indah, PRIMALAND Resort & Convention (PRCC) menawarkan empat pilihan untuk menjamu selera dan pantai buatan manusia yang terbesar di Malaysia. Bilik-bilik moden dilengkapi dengan Wifi percuma.Memang seronok!

(**)Malahan, bilik-bilik dicat dalam warna-warna hangat, berhawa dingin dilengkapi dengan TV skrin rata, kemudahan menggosok pakaian dan kemudahan membuat teh/kopi. Bilik mandi EN suite menyediakan kemudahan pancuran mandi air panas/sejuk.

(**)Tetamu boleh bersantai di tepi kolam renang luaran dan air terjun buatan manusia atau bersenam di pusat kecergasan.

(**)#Kaunter penerimaan tetamu yang dibuka 24 jam boleh membantu dengan kemudahan-kemudahan mesyuarat/jamuan dan sewaan basikal. Aktiviti-aktiviti lain yang disediakan termasuk bola tampar air dan pingpong.

5. Hutan Simpan Sungai Menyala, Port Dickson

(**)Hutan Simpan Sungai Menyala di Negeri Sembilan mempunyai keluasan 1,305 hektar dan terletak pada ketinggian 20-40 meter dari aras laut.

(**)Struktur geografinya menunjukkan hutan ini merupakan Hutan Dipterokarp Tanah Pamah dan juga merupakan Hutan Dipterokarp Tanah Pamah yang terluas dan terbesar di rantau Tropika.

(**)# Aktiviti/Kemudahan di sini:
(**)Penginapan, Kantin, Dewan, Bilik Pameran, Perpustakaan, Ruang Pejabat, Denai Interpretasi, Surau, Gerai, Pokok Jelutong Terbesar, Pokok Tualang (Dalam kajian), Kolam semulajadi, Habitat burung helang.

6. Rumah Terbalik

(**)Rumah Terbalik pertama di Negeri Sembilan. Dibuka pada hari Isnin Hingga Sabtu, dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

(**)Harga RM15 untuk dewasa, manakala kanak-kanak yang dibawah 12 tahun pula dikenakan RM10. Terletak di Jalan Pantai Port Dickson, berdekatan dengan Ostrich Farm dan Politeknik Port Dickson.

(**)Bagi anda yang suka bergambar, jangan lupa singgah ke Rumah Terbalik yang cukup-cukup menarik ini.

Tempahan penginapan serendah RM130.00. Hubungi Puan Marina 014-6683848 untuk keterangan lanjut.

ONEXOX PUTRAJAYA: PROMOSI TERBAIK 29 DAN 30 DISEMBER 2016

Chatters deal is on! Get 333mins @ RM31 today 30th Dec 16 from 12:00-23:59. BUY, KEEP, USE, SHARE! Top up ahead to grab the deal.
Purchase via:
1. SMS: send <YES> to 23388
2. Onlinestore:
bit.ly/1g6IqTY
3. MyXOX App



  1. Dalam pasaran terbuka tiada istilah siapa curi pelanggan siapa.
  2. Starbuck ada peminat dia. Dia hanya jual kepada peminat dia sahaja.
  3. + Mcd juga ada peminat dia. Dia hanya jual kopi dia kepada peminat dia sahaja.
  4. Walaupun kopi starbuck lagi sedap daripada kopi mcd. Tapi Peminat mcd tetap mahu kopi mcd.
  5. Begitu juga dengan kopi starbuck. Walaupun kopi mcd jauh lebih murah daripada kopi starbuck tapi peminat kopi starbuck tetap memilih starbuck kopi yang dia mahu minum.
  6. Tiada istilah siapa curi customer siapa dan siapa tiru produk siapa.
  7. Dalam bisnes kita tidak perlu menjual kepada semua orang. Kita hanya perlu wujudkan peminat kita. Dengan adanya peminat duit mereka sahaja sudah cukup untuk bisnes kita bergerak.[Sofwan Sarifudin]
Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox.

Salam mesra dari saya;
Rozman
0176293848




Wednesday, 28 December 2016

ONEXOX PUTRAJAYA: TABUNG MURID MISKIN MAAHAD RAHMANIAH KUALA KRAI KELANTAN (SEMUARA)

TABUNG MURID MISKIN ASRAMA MAAHAD RAHMANIAH KUALA KRAI KELANTAN (SEMUARA)

SMU (A) Rahmaniah mula didirikan oleh Allahyarham Tuan Hj Qasim dengan bantuan masyarakat setempat pada tahun 1958, bertempat di Guchil 3, Kuala Krai. Nama asalnya ialah Madrasah Rahmaniah sempena mengambil nama Allahyarham Yang Teramat Mulia Tengku Abdul Rahman Putra Al-Haj, Perdana Menteri Malaysia yang pertama. Pada masa itu sekolah ini dikenali sebagai Sekolah Ugama Rakyat. Pada peringkat awal sekolah ini mempunyai lebih kurang 100 orang dengan 5 orang tenaga pengajar iaitu Ustaz Syafie Bin Yaacob (Guru Besar), Haji Qasim Bin Haji Ahmad, Adam Bin Abdullah, Muhammad Bin Abdul Kadir dan Saidah Binti Abdullah. Pada tahun 1974, sekolah ini dijadikan sekolah bantuan kerajaan di bawah pentadbiran Sekolah-sekolah Ugama Kelantan. Pada ketika itu sekolah ini mempunyai lebih kurang 70 orang pelajar dengan guru besarnya ialah Ustaz Adam Bin Abdullah. Pada tahun 1978, guru besarnya ialah Allahyarham Mohd Din Bin Haji Endok merangkap Imam di Masjid Bandar Kuala Krai. Pada bulan Januari 1989, Kerajaan Negeri Kelantan telah mengambil alih sekolah ini dan diletakkan di bawah pentadbiran Yayasan Islam Kelantan (YIK). Telah dipindahkan ke tapak baru dengan bangunan baru yang terletak di Kilometer 5, Lebuhraya Kuala Krai – Gua Musang sebagaimana lokasinya sekarang. Pada tahun 2005, sekolah ini dikenali dengan Maahad Rahmaniah sempena penjenamaan Sekolah-sekolah Yayasan Islam Kelantan.

Sebagai usaha untuk membantu murid miskin asrama SEMUARA sumbangan 6% insentif user get user ONEXOX akan disalurkan setiap kali user topup dimana dan bila-bila masa sahaja ke akaun asrama SEMUARA. Sumbangan ini akan dibuat secara bulanan setelah menerima insentif daripada ONEXOX. 
Anda juga boleh menyumbang secara terus atas nama Maahad Rahmaniah melalui akaun Bank Islam 0307 2010 0032 38. Setiap sumbangan hendaklah dimaklumkan tajuk: sumbangan bayaran yuran asrama untuk pelajar miskin Maahad Rahmaniah melalui emel: maahad_rahmaniah@yahoo.com @ Ustazah Sulina ditalian 014-8346189.
Sekiranya anda juga mempunyai kriteria tersendiri untuk menentukan pemilihan murid miskin untuk diberi sumbangan, anda boleh berunding terus dengan pihak sekolah, iaitu kadar yang diperlukan ialah RM200/1 MURID X 11 bulan=RM2,200.00. 

ONEXOX PUTRAJAYA: PROMOSI 28 DISEMBER 2016

Happy Hour Season Pass data 500MB @ RM9.90!!

BELI, SIMPAN, GUNA, KONGSI!!
Dapatkan sekarang ! SMS <SP 99D> ke 23388/22111 atau reply YES ke 23388. PROMO 28 Dis, 12pm - 11.59pm ! Enjoy

INI MISI KAMI
===========

Kami tidak mengajak anda sertai kami hanya sekadar untuk menjadi pengguna simkad ONEXOX.

Tetapi...

Kami ingin membantu anda menjadi salah seorang usahawan simkad ONEXOX

Kami tak ingin melihat anda berterusan MEMBAYAR bil handphone / top up kredit handphone sampai mati..

Yang akhirnya...pemilik telco tersebut bertambah kaya & hari hari hari raya bagi mereka....

Tetapi..

Kami ingin membantu anda untuk DIBAYAR sampai mati selama menggunakan handphone....

Dan akhirnya kita sama-sama yang akan berjaya, kaya di dunia & di akhirat....

...aminn..

Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox.


INFO PERCUMA

ROZMAN
0176293848

Saturday, 24 December 2016

ONEXOX PUTRAJAYA: SUMBANGAN KEBAJIKAN SOSIAL



ONEXOX PUTRAJAYA: HEBAHAN SANA SINI...





ONEXOX PUTRAJAYA: SENANG DAN MUDAHNYA TOPUP ONEXOX

Ehhh ya ka? Tak susah pun.. Cuma ndak tau sja baitu..
.
...
Ni mo bgtau.. Beli reload melalui #Epay secara online pun boleh..

Dengan fungsi Kad ATM debit card terkini, semua orang boleh guna kad ATM tu utk beli reload secara online..

Bkn stkt Topup
#XOX.. Pelbagai telco dan macam2 lg pun blh dibuat di sini..
P ja
www.e-pay.com.my

Bg pengguna
#OneXOX blh jg beli melalui https://selfcare.xox.com.my/SelfCare/Login

Semuanya dihujung jari ja.. Senang kan?
😎😎





ONEXOX PUTRAJAYA: TAMBAHAN TEMPOH SAH LAKU DAN AKTIF


ONEXOX PUTRAJAYA: PROMOSI 25 DISEMBER 2016

Make important calls to your vvip persons with Season Pass deal, 333mins @ RM31. BUY, KEEP, USE, SHARE! Deal commences today 25 Dec 2016, 12pm - 11.59pm. Top up ahead and purchase the deal.
Purchase via:
1. SMS: send <YES> to 23388
2. Onlinestore:
bit.ly/1g6IqTY
3. MyXOX App
Dividen asb tahun 2016 adalah paling terendah sejak diperkenalkan 1990...
nampak tak ekonomi makin ok atau tak ok?
apa tindakan korang?
kalau korang ada rm100 dlm asb tu.. sepanjang 2016..anda dpt dividen rm6.75 atau bersamaan 56sen sebulan... lumayan? berbaloi?
apa kata korang keluarkan rm100 tu..kita pindah kan ke ONEXOX....
siapa tahu rezeki anda ada disini lebih melimpah.. 5-6angka sebulan bukan la mustahil..
be smart..take action.

Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi
Rozman 0176293848

SEASON PASS ONEXOX: Promosi berbeza hujung minggu setiap Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad (STOK SIMPANAN PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid atau lebih). Beli, Simpan, Guna dan Kongsi, ianya boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dari season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111. Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS.


SEASONPASS ONEXOX PUTRAJAYA: CALL 100 MINIT HANYA RM9.90

Never miss out to catch up with your mom. Get Season Pass deal for 100 Mins @ RM9.90 and enjoy your chat with her. BUY, KEEP, USE, SHARE! Deal begins today 24 Dec 2016, 12pm - 11.59pm. Reload ahead and grab the deal.
Purchase via:
1. SMS: send <YES> to 23388
2. Onlinestore:
bit.ly/1g6IqTY
3. MyXOX App
Ekonomi suram,
Ramai yang akan mula mencari pendapatan tambahan.
Berniaga tepi jalan.
Berniaga atas talian.
Dropship.
Apa sahaja peluang, pasti akan mendapat sambutan.
Yang penting, mulakan dengan modal yang paling minimum.
Supaya, apabila bisnes nyawa-nyawa ikan, kita mampu bangkit semula.

Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox.

Hubungi
Rozman 0176293848

Thursday, 15 December 2016

ONEXOX SEASONPASS PUTRAJAYA: KADAR PANGGILAN SERENDAH 9 SEN KESEMUA TALIAN

Berbual-bual all day long dengan SP Happy Hour 333mins hanya RM31! BELI, SIMPAN, GUNA, SHARE! PROMO bermula 15 Dec 2016, 12pm - 11.59pm. Enjoy!

1. SMS: send <YES> / taip SP BUAL333 send to 23388
2. Pastikan anda mempunyai kredit dalam akaun DA / MA yang mencukupi sebelum melanggan.

Wednesday, 14 December 2016

ONEXOX PUTRAJAYA:PROMOSI BERMULA 13 DISEMBER 2016

Missed out your chance to grab a plane ticket? Worry no more, Season Pass Data 2GB @ RM29 with #notimecap #nospeedcap is back to fulfill your vacay plans! Buy, keep, use, share! Deal starts 13 Dec 2016, 12pm - 11.59pm. Reload now, Buy the deal, Book your flight!

Purchase via: 1. SMS: send <YES> / SP JOM2GB to 23388 / 22111

Peluang dah ada...modal pun cukup murah..

bukan rm900
bukan rm9000
bukan rm90000

hanya rm90 jer laluan anda menjadi usahawan telekomunikasi.....kalau itu pun tak ada duit sampai bila-bila la tak ada duit...

perlu bertindak sekarang.

Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox. Disini petua dan tips perniagaan yang saya dapat daripada Puan Ainon Mohd dan beberapa tokoh individu yang lain untuk direnungi bersama sebelum memulakan bisnes.

"Memulakan bisnes adalah proses yang sangat stressfull. Apabila bisnes itu dimulakan pula dengan duit hutang, stress itu berlipat-lipat kali beratnya. Mana nak memikirkan macam mana nak survive-kan bisness. Mana nak memikirkan macam mana nak bayar ansuran hutang. Salah-salah gaya, boleh sampai bercerai-berai. Yang sudah mengalaminya sahaja yang tahu. Sakitnya tuh di sini".

Hubungi Rozman 0176293848

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK SIMPANAN PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dari season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111. Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS.



Monday, 12 December 2016

FESTIVAL LAMPU LIGHT AND MOTION PUTRAJAYA 30 DISEMBER 2016-1 JANUARI 2017

Tempahan rumah penginapan semi -D serendah RM150.00. Hubungi Puan Marina 014-6683848

RESTORAN SERI MESRA IKAN BAKAR TELOK KEMANG, PORT DICKSON





Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood
3 & 4, Teluk Kemang Square, Batu 7,
Jalan Pantai, 71000 Port Dickson,
Negeri Sembilan
Tel : 06-662 5503

Saturday, 10 December 2016

ONEXOX PUTRAJAYA: KEMPEN PENJIMATAN MELALUI ONEXOX SEASON PASS

*APA ITU SEASON PASS ?*...
Jawapan:
Season Pass ialah;
1. Season Pass ni ringkasnya kita sebut SP
2. SP boleh dilanggan walaupun kuota lama yg sedia dilanggan masih ada.
3. 'SP Happy Hour' ialah pembelian data SP pada waktu yg tertentu shj.
4. Jumlah kredit (DA+MA) mesti cukup sebelum melanggan SP
5. Langganan SP akan masuk dlm store data.
6. SP tarikh luputnya sama dengan tarikh luput simkad anda.
7. Cara semak SP ialah *132#
8. SP tidak boleh terus guna. Kena langgan dulu guna *150#
9. Bila nak guna SP, langgan spt biasa lah. Guna easy menu *150#.
10. SP boleh share dgn pengguna² Onexox lain

Voice: untuk call
Data: internet
Combo: Gabungan call, sms dan internet


Tukar simkad anda....

Hubungi;
Rozman
0176293848





Friday, 9 December 2016

ONEXOX PUTRAJAYA: PROMOSI DATA SEASON PASS MURAH GILER 3G:RM30

Super Season Pass to ALL !!
3GB dengan hanya RM30, Terhad satu langganan bagi setiap nombor SAHAJA! Promo bermula hari ini 9 hingga 11 Dis 2016 jam 12pm-11.59pm. Cara untuk melanggan ''SMS <YES> ke 23388 atau SP JOM3GB hantar ke 23388. Anda boleh mula melanggan bermula jam 12pm hari ini! Enjoy!!

Bila kita bandingkan ONEXOX dengan telco lain, mesti ada yang backup telco tersebut..
Dapat itu, dapat ini, free itu, free ini..seolah-olah diorang ada 20% share dalam syarikat tu..
😂

Tapi kalau awak join ONEXOX, awak akan dapat sehingga 17% insentif share hasil kerja awak dan sumbangan syarikat
😊

Best ke best??
jom upgrade simkad.

Dengan ini, ONEXOX ingin mempelawa anda untuk menjadi pengguna dengan bayaran hanya RM10.00 dan boleh menikmati insentif 6% (Program User get User) setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dan insentif ini boleh ditingkatkan sehingga 17% dengan menjadi sebahagian rangkaian pengedar ONEXOX dengan hanya bermodalkan RM90.00. Dengan bayaran tersebut anda akan dapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox. Disini petua dan tips perniagaan yang saya dapat daripada Puan Ainon Mohd dan beberapa tokoh individu yang lain untuk direnungi bersama sebelum memulakan bisnes.

"Sebelum memilih bisnes apa yang mahu diceburi, tengok dulu sejauh mana kita mampu memulakan bisnes jenis itu.

Kalau kita terpaksa berhutang dengan bank, bermakna buat masa ini kita belum mampu menceburi bisnes itu
".

Hubungi;
Rozman
0176293848

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK SIMPANAN PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid (lamanyaaaa). Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dari season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111. Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS.

Friday, 2 December 2016

PORT DICKSON DESTINASI PERCUTIAN KELUARGA

Tempahan bilik bermula serendah RM130 di Primaland Resort dan Ocean View Resort. Jimat tanpa bayaran GST. Hubungi melalui panggilan, sms atau watsap kepada Puan Marina 014-6683848.

Kredit: Port Dickson Must Be Here

BANK ISLAM, ONEXOX LANCAR KAD DEBIT I-VISA









500MB:RM9.90 HIGHSPEED DATA ONEXOX

Dapatkan Happy Hour DATA 500MB dengan hanya RM9.90 shj! Balas YES atau SMS <SP 99D> ke 23388/22111.
PROMO 02 Disember, 12pm - 11.59pm. Enjoy!!
1. Tak kuat pakai kredit tapi terpksa juga reload minima RM30/bulan semata-mata nak ia kekal aktif setiap hari ja..
ONEXOX blh bantu selesaikan masalah ini!

2. Ada langgan internet tapi tak stabil,..
ONEXOX boleh bantu selesaikan masalah ini!

3. Dah terpaksa reload.. Kan best kalau boleh dapat percuma siap duit extra lagi untuk tampung ekonomi yg tak berapa baik ni..
ONEXOX boleh bantu selesaikan masalah ini!

4. Alahhh asyik-asyik kena telan kredit.. Call jap ja sudah potong banyak.. Apa ni sms-sms merapu...Tak langgan pun..kena telan kredit lagi.
ONEXOX boleh bantu selesaikan masalah ini!

Sebut saja apa masalah yang anda alami sekarang, saya akan ikhtiarkan dan usahakan yang terbaik untuk bantu selesaikannya menggunakan
#OneXOX_Prepaid!

Walaupun tanpa iklan seperti telco lain, tak nampak gempak, tapi sudah ada lebih 1juta pengguna seluruh Malaysia dalam tempoh 2 tahun lebih saja... semuanya berpuas hati!

Ada yang murah buat apa yang mahal.. Ada yang baik buat apa kekal yang menyusahkan.. Boleh jimat kenapa nak bazir. Pilihan di tangan anda! Jadilah pengguna yang bijak.

Sehubungan itu juga ONEXOX ingin mempelawa anda menjadi sebahagian daripada keluarga rakan niaga kami bagi menyebarkan penjimatan ke seluruh negara dengan bermodalkan RM90(5 simkad). Disini juga saya ingin berkongsi tips perniagaan Puan Ainon Mohd iaitu:

Mulakan bisnes dengan modal tidak lebih dari RM2k. Andai kata bisnes kita lingkup, cuma RM2k yang hangus. Kita mampu serap kerugian itu. Kita dapat bangun semula, dan cuba kali kedua.

Hubungi;
Rozman
0176293848

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dalam season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111. Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS

Thursday, 1 December 2016

TEATER MUZIKAL CHICHI DAN CHACA 1-4 DISEMBER 2016

Adik-adik di rumah tu, datanglah ke @piccmalaysia dan saksikan teater muzikal #chichidanchacha dari 1 hingga 4 Disember 2016.
Ayuh jangan ketinggalan ya.
Datang beramai-ramai ke PIIACUF. Masuk PERCUMA. Mulai 1 hingga 11 Disember 2016.




MONKEY BAY PORT DICKSON

Jika dulu, lokasi ni jarang-jarang ada pengunjung. Tapi sejak 2tahun kebelakangan, lokasi ini sering menjadi tumpuan pencinta alam dan para pendaki untuk menikmati keindahan alam semula jadi yang terdapat disini. Tahukah anda apa nama pantai itu? Itulah Monkey Bay yang terletak berhampiran Bukit Batu Putih. Pantai yang bersih dikelilingi dengan hutan simpan Tanjung Tuan ini merupakan sebahagian kawasan jajahan Negeri Melaka yang terletak dalam daerah Port Dickson.

kredit:Port Dickson Must Be Here

ONEXOX:3GB RM30...SUPER SEASON PASS

## SUPER SEASON PASS(simplify) ##
PRODUK
- 3GB = RM30.
- Hanya untuk User/SD/Dealer yang berdaftar pada 1 DIS 2016 hingga 28 FEB 2017 SAHAJA.
...
- Pembelian SEKALI sahaja bagi setiap no baru yang didaftarkan.
- Pembelian hanya boleh dibuat dalam tempoh 3 HARI selepas panggilan pertama berjawab.
SHARE
- "Share" tanpa had antara Dreg - Dreg
- "Share" tanpa had antara Dreg - User
- "Share" terhad 3 KALI SEHARI antara User - User
- TIDAK BOLEH "share" antara User - Dreg
( SEASON PASS BIASA JUGA TERTAKLUK DENGAN MEKANISME SHARE INI (berkuatkuasa 1 Dis 2016) )
BELI
- Sms SP SUPER hantar ke 22111
TEMPOH SAH 28 BULAN
- Layak apabila user membuat pembelian Super Season Pass.
*Bagaimana jika user tidak berminat dengan Super Season Pass tapi ingin mendapatkan tempoh sah 28 bulan???
- User masih boleh membuat topup RM10 / RM50 dalam masa 24 jam / 30 hari selepas panggilan pertama berjawab.
Super, super jugak. "Prepaid Guideline Registration" JANGAN LUPA.!! Ada yang sedang memerhati..... SELAMAT MEREMBO..!!!



Mengapa Anda Perlu Bertukar Talian Ke Prepaid Onexox & menjadi sebahagian rakan niaga onexox?

"Bertahun2 anda guna handphone & talian Lain Setiap bulan anda byr topup atau bil TAPI TAK PERNAH PUN DAPAT PULANGAN WALAUPUN 10 SEN & tiada faedah-faedah selain hanya memberi untung kepada sykt talian itu sahaja. Ini realiti & fakta."

1. Insentif sehingga 17% setiap kali user topup
2. Untung runcit 22% simkad
3. Insentif MNP (kekal nombor) dari telco lain ke onexox sebanyak $2.
4. Insentif 5% atas nilai insentif yang diperolehi setiap bulan jika dibayar dalam bentuk erecharge (stok topup untuk topup user onexox)
5. Untung runcit jual topup sehingga 5%
6. Insentif promosi khas dari master dealer & area dealer yang baik hati.



Sehubungan dengan itu, anda dipelawa untuk menjadi sebahagian daripada rakan niaga onexox. Sedikit pesanan daripada pakar bisnes Puan Ainon Mohd iaitu; Jangan membuka bisnes dengan modal seperti di bawah ini:

+ Personal loan.
+ Hutang kad-kad kredit.
+Meminta ahli keluarga dan kawan menjadi penjamin hutang.
+ Mencagarkan rumah kepada bank.
+ Mencagarkan hartanah ibu bapa kepada bank.
+ Mencagarkan hartanah mertua kepada bank.

Ingat! Lebih 93% start-up lingkup dalam tempoh 3 tahun selepas dibuka.

Statistik itu naik menjadi 95% dalam tempoh 5 tahun.

Hubungi;
Rozman
0176293848