Saturday, 29 October 2016

KEMPEN AKHIR TAHUN ONEXOX SEHINGGA 31 DISEMBER 2016

Terbuka pada semua pengedar.

#
#Kempen Akhir Tahun Pengedar ONEXOX 2016
Tempoh Kempen : 17hb Okt 2016 – 31hb Dis 2016

Pemenang Harian : Terbuka kepada semua pengedar ONEXOX
Hadiah : E-Recharge bernilai RM 100


Cara penyertaan:
- Pengaktifan harian tertinggi dengan minimum tambah nilai RM 5 pada hari yang sama.
- Pengaktifan kumpulan tidak diterima.
- Minimum 10 pengaktifan setiap hari untuk melayakkan anda untuk meyertai kempen ini. Sekiranya gagal, hadiah akan dibawa ke hari berikutnya.
- Pemenang akan diberitahu secara mingguan. (Setiap hari SELASA)
- Tiada had penyertaan.
- E-Recharge hanya akan diberikan pada penghujung bulan.
- Sekiranya terdapat dua atau lebih pengedar yang mendapat jumlah pengaktifan tertinggi, keputusan akan dikira berdasarkan jumlah tambah nilai yang tertinggi diantara pengedar-pengedar yang berkenaan.

Pemenang Bulanan : Terbuka kepada semua pengedar ONEXOX
Hadiah : 5 Gajet / Bulan
Top 1: iPhone 7 32Gb
Top 2: Huawei P9
Top 3: Oppo F1s
Top 4: Samsung Galaxy J5
Top 5: Samsung Galaxy J1 Ace

Cara penyertaan:
- Pengaktifan bulanan tertinggi (Top 5).
- Untuk melayakkan anda menyertai kempen ini, anda harus membuat minimum 300 pengaktifan setiap bulan. Sekiranya gagal, hadiah akan dibawa ke bulan hadapan.
- Pengaktifan kumpulan tidak akan diterima.
- Tiada had penyertaan.
- Pemenang akan dimaklumkan pada setiap 7hb bulan berikutnya.
- Sekiranya terdapat dua atau lebih pengedar yang mendapat jumlah pengaktifan tertinggi, keputusan akan dikira berdasarkan jumlah tambah nilai yang tertinggi diantara pengedar-pengedar yang berkenaan.
- Hanya satu (1) pemenang bagi setiap kategori.
- Hadiah hanya boleh dituntut di Ibu Pejabat ONEXOX.

** Bagi kempen bulan Oktober, pengiraan (PEMENANG BULANAN) bermula daripada 1hb Oktober 2016 – 31hb Oktober 2016

PESTA LELONG BUKU PUTRAJAYA SEHINGGA 30 OKTOBER 2016












PUTRAJAYA FOOD TRUCK




Friday, 28 October 2016

2GB:RM29 SEASON PASS ONEXOX 27-29 OKTOBER 2016


SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dalam season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111. Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS.

For you gamers out there, grab this awesome SP Happy Hour deal, 2GB for only RM29 and get your game back on track! Be sure to load your phone with more credits and act super fast to grab the deal which you can share unlimited-ly with your loved ones! Deal starts from 27 - 29 October, 12pm-4pm daily. *Limited to 1K purchases per day.

To purchase, SMS <SP JOM2GB> to 23388/22111 or <YES> to 23388

Sebagai pengguna telco, kita perlu menyedari beberapa perkara dan tips bagi mendapat manfaat talian yang kita gunakan seharian antaranya;

Anda user ONEXOX, tapi nak guna data basic? Boleh.. caranya:

1. Beli data dengan admin, 500mb = RM10
2. Set preferred network pada GSM (2G). Kalau untuk android:
-First Go to Settings.
-Select Wireless and Networks.
-Scroll Down and Touch on Mobile Network.
-Tap on Dual SIM / SIM Settings.
-Select “Network Mode”
-Some option Will Pop in the Screen.
-WCDMA (Means 3G) , GSM (2G ), LTE (4G)

Done. Guna la data tu utk whatsapp/mesej sebulan. RM10 SEBULAN, Data basic syarikat telco lain? RM10 seminggu, sebulan dah RM40.00? Lebih penjimatan dengan ONEXOX


Disamping ini juga, Onexox ingin mempelawa anda untuk menjadi rangkaian pengedar ONEXOX diseluruh negara dan nikmati ganjaran insentif sehingga 17% setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dengan hanya bermodalkan RM90.00.  Dengan bayaran tersebut anda serta merta  mendapat 5 simkad dan 1 sistem onesys untuk menjalankan bisnes telco onexox. Disini petua dan tips perniagaan yang saya dapat daripada Puan Ainon Mohd dan beberapa tokoh individu yang lain untuk direnungi bersama sebelum memulakan bisnes.

Tip duit untuk orang muda yang baru hendak belajar membisnes...

Banyak orang muda melakukan kesilapan ini. Mereka membelanjakan duit yang belum wujud.

Bagaimanakah perkara ini berlaku?
Contohnya:
+ Apabila kita membeli kereta, kita sebenarnya sudah membelanjakan duit masa depan yang belum ada!
Ini kerana kita sudah membuat komitmen akan membayar sekian banyak tiap-tiap bulan selama beberapa tahun kepada syarikat kewangan.

+ Demikian juga apabila kita menyewa kedai.
Ini kerana kita sudah menandatangani perjanjian sewaan selama minimum 3 tahun. Biarpun bisnes tercungap-cungap, kita kena bayar sewa bulanan itu.
Tidak mampu membayar sewa kedai adalah 90% bisnes yang berkedai akhirnya bungkus.

+ Demikian juga apabila kita membuka bisnes francais yang memaksa kita membayar royalti bulanan. Dalam kes bisnes francais, kes ini lebih berat. Hutang bank kena dibayar. Sewa kedai pun terpaksa dibayar. Royalti pun kena bayar. Bisnes belum tentu laku. 90% kedai francais syarikat francaisor lokal berakhir gulung tikar.


Hubungi;
Rozman
0176293848






Friday, 21 October 2016

IRON BOUND PORT DICKSON 30 OKTOBER 2016


SANTAI RIA SEA WATCH PORT DICKSON

















Produk Pelancongan Terbaru di Port Dickson....MOH TERJAH.....Harga pakej berpatutan..Tak payah pegi jauh- jauh sampai Langkawi ..kat Port Dickson pun ada....Menyelusuri muara sungai bertempat di Jeti Santai Ria Sea Explorer (dalam kawasan Dickson Bay ..dahulunya dikenali sebagai Palm Spring Resort PD berhadapan Primaland Resort Convention Centre / PD Tiara Beach Resort). Pengunjung berpeluang menyaksikan keindahan Pulau Perjudi, Pulau Masjid, Pulau Assam, Pulau Intan dan menyaksikan tangkapan ikan, belangkas dan ketam di laut secara live. Sekiranya berminat untuk merasai pakej ini, boleh berhubung dengan Mr. Kang di talian 010 2882128.

Penginapan dalam PD Water Park di Primaland Resort Convention Centre serendah RM130, hubungi Puan Marina ditalian 014-6683848.


PORT DICKSON BOLEH DIMAJUKAN SEPERTI PANTAI JUMEIRAH DUBAI


Wednesday, 19 October 2016

PROMOSI SEASON PASS ONEXOX 19-21 OKTOBER 2016..2GB RM29

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dalam season pass.
TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111.
Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk melanggan SEASON PASS.

Keep calm and turn your music up with XOX MOBILE Happy Hour deal! A great deal awaits you with 2GB for only RM29! Deal blasts tomorrow, 19 - 21 October from 12 - 4pm daily. Make sure to top up in advance and be well prepared to grab the deal tomorrow because music is life! You'll also get to enjoy unlimited sharing with your loved ones because XOX MOBILE is cool like that!
To purchase, SMS <SP JOM2GB> to 23388/22111 or <YES> to 23388

Disamping ini juga, Onexox ingin mempelawa anda untuk menjadi rangkaian pengedar ONEXOX diseluruh negara dan nikmati ganjaran insentif sehingga 17% setiap kali user topup dimana-mana dan bila-bila masa sahaja dengan hanya bermodalkan RM90.00. Disini petua dan tips perniagaan yang saya dapat daripada Puan Ainon Mohd dan beberapa tokoh individu yang lain untuk direnungi bersama sebelum memulakan bisnes.

Apa itu 'entry point'?
Dalam bahasa mudah, 'entry point' adalah 'pintu masuk'. Dalam sesetengah bisnes, pintu masuknya sangat luas terbentang. Sesiapa pun boleh memasuki bisnes itu dengan mudah.
Contoh-contoh bisnes yang pintu masuknya terbuka sangat luas:
+ Bisnes pisang goreng cheese
+ Bisnes tudung dan shawl
+ Bisnes produk kecantikan dan kesihatan
+ Bisnes jubah
+ Bisnes bundle

Bisnes jenis ini mempunyai ciri-ciri game-nya sendiri. Disebabkan entry-pointnya sangat rendah, sesiapa pun dapat membuka bisnes jenis ini.

Hubungi;
Rozman
0176293848
FB: Rozman Onexox Putrajaya




Wednesday, 12 October 2016

PROMOSI 333 MINIT CALL HANYA RM31 BERMULA DARI 13 OKTOBER 2016

Happiness is getting a phone call from your loved ones! So, go ahead and make your loved ones happy with our weekly XOX MOBILE Happy Hour deal. Get 333 mins talktime for affordable RM31. Deal begins tomorrow, 13 October from 12 - 4pm. Get your phone reloaded with credits today and grab the deal tomorrow as fast as you can because good things are not to be missed!

To purchase, SMS <SP BUAL333> to 23388/22111 or <YES> to 23388

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX. Apabila membuat panggilan dan SMS baki kredit akan ditolak terus daripada stok season pass. Kadar call dan SMS bermula serendah 10 sen seminit. Bagi data internet pula ianya perlu diaktifkan, jika tidak aktifkannya maka tidak dapatlah berinternet. Setelah mengaktifkan data mengikut keperluan anda maka barulah stok data internet akan ditolak dalam season pass. TIPS penjimatan data ialah dengan cara aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111.



Anda nak tak buat bisness sekali...tapi untung berkali-kali...Bermodal  RM90 dan dapat produk (5 simkad)dan sistem untuk melakulan bisness permulaan (sistem online bisnes).
ni bukan program
ni bukan MLM cepat kaya
ni bukan makan duit orang bawah

TETAPI
anda usaha..anda dapat
produk yang sentiasa orang guna
produk mudah dijual RM10
produk patuh syriah
produk memberi manfaat kepada pengguna produk yang bakal mengegarkan

Hubungi;
Rozman
0176293848
FB:Rozman Onexox Putrajaya

Friday, 7 October 2016

AYAM BAKAR PASU TELANGKUP TELOK KEMANG, PORT DICKSON




Makan dimana tengahari ni? Jom makan Ayam Bakar Pasu Telangkup resipi salai di hadapan Balai Bomba Teluk Kemang. Dibuka setiap hari kecuali jumaat. Hanya terdapat 2 cawangan dalam Malaysia iaitu di Teluk Kemang dan Yan Kedah...

Kredit: Port Dickson Must Be Here

PROMOSI DATA 1GB RM18 PROMOSI 6-7 OKTOBER 2016

Because everything is better in pairs, we have a sweet deal to fill your time, surfing all the things you love. Presenting the ‘AWESOME 2SOME’ Data Pair - this 6th and 7th of October, our XOX MOBILE Happy Hour deal comes with 500MB+500MB at only RM18. Deal starts from 12pm daily.
(Limited to 3000 purchases daily or until 4pm, whichever comes first).

Top up now and enjoy unlimited sharing with lo
...ved ones. The best part, you get to carry forward the data. Yup, data in your Season Pass account will only expire when the phone line expires. How cool is that!

To purchase, SMS <SP HOTDATA> to 23388/22111 or <YES> to 23388

SEASON PASS ONEXOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX.
Auto pemotongan baki kreditNYA apabila membuat call & sms. Data internet perlu diaktifkan. TIPS penjimatan data, aktifkan 500mb/30 hari, apabila habis aktifkan lagi 500mb begitulah seterusnya. Taip 1XD500 dan SMS ke 22111.

Pengguna ONEXOX juga dipelawa menjadi sebahagian daripada rakan niaga onexox....
A : Abang bil berapa sebulan?
B : Sebulan RM140 10gb + unlimited call
A :Abang guna data 10gb sebulan? Selalu buat panggilan panjang ke?

B : Abang pakai 5gb je.. Call selalu juga.
A : Cuba abang semak berapa abang pakai di data monitor phone abang.
B : (check handphone) aku pakai 3gb je ke selama ni? Siap hostpot dengan family aku.

Maka bermulalah kisah penjimatan dengan onexox... Data boleh share. Tak perlu hotspot. Sesungguhnya onexox memberikan penjimatan.

Hubungi;
Rozman
0176293848



Saturday, 1 October 2016

6D MOVIE DI TESCO LUKUT, PORT DICKSON



PENGUTIP SAMPAH YANG KAYA RAYA

Semasa masih bersekolah, Rich Dad bertanya kepada rakan sekelasnya apa pekerjaan ayahnya. Rakannya menjawab, "Bapa saya pengutip sampah". Beliau tidak berfikir panjang tentang perkara itu. sehinggalah Rich Dad dijemput ke rumah rakannya itu tadi untuk undangan majlis makan malam hari kesyukuran.

+ Rich Dad tidak dijemput dengan kereta, sebaliknya ayah rakannya itu menerbangkan mereka dengan jet peribadi ke rumahnya, yang terletak dua jam perjalanan dari New York, sebuah rumah agam yang besar dan tersergam.

+ Apabila beliau bertanya tentang profesion ayah rakannya sebagai pengutip sampah itu, rakannya berkata, "Ayah saya memiliki syarikat mengutip sampah terbesar di negeri ini. Dia memiliki lebih 200 buah lori dan lebih 1,000 orang pekerja. Dia juga memiliki tanah tempat pelupusan sampah. Pelanggan terbesarnya adalah kerajaan negeri dan bandar".

Kredit: Wan Rafiudin

MEDAN SELERA PRESINT 4 PUTRAJAYA