Tuesday, 20 September 2016

11 DAYS BONANZA ONEXOX: 2GB RM29

Menangi kad petrol bernilai RM5.5K! Taip SP JOM2GB dan SMS ke 22111 untuk membeli 2GB Season Pass pada RM29 dari 12pm 20-30 September 2016 untuk berpeluang!Terhad 1K langganan/hari!

SEASON PASS 1XOX: adalah STOK PUKAL USER untuk data, call & SMS, sah aktif 28 bulan seperti sah prepaid. Ia boleh dikongsi tanpa had dengan semua pengguna ONEXOX.

Tahun lalu gawat.. tahun ini macamana keadaan kewangan kamu? Syukur keadaan saya semakin baik selepas berniaga #OneXOX hampir 3 tahun.

Kalau anda masih gawat apa salahnya cuba berniaga dengan OneXOX.. dulu modal RM278.. sekarang RM90 saja.. sudah ada system dan id sendiri termasuk lagi 5 keping simkad.

Straightaway boleh mula berniaga.. market masih luas lagi.. baru 1.5 juta dari 30 juta rakyat Malaysia pakai OneXOX..

Ekonomi tak akan berubah mengikut kehendak kita.. kitalah yang kena berubah dan mengikut perkembangan ekonomi..

Lambat? Tinggalll..

rozman
0176293848
FB: Rozman Onexox Putrajaya


Friday, 16 September 2016

NAK KAYA TAPI CARILAH SKIM YANG SAH


Putrajaya memperkenalkan dua produk pelancongan baharu

PUTRAJAYA 12 Sept. – Putrajaya memperkenalkan dua produk pelancongan baharu dalam usaha menarik lebih ramai kehadiran pengunjung ke Pusat Pentadbiran Persekutuan tersebut. Yang pertama produk eko pelancongan menerusi penjenamaan semula Pusat Rekreasi Air Putrajaya dan kedua, Taman Burung Merbuk yang masing-masing terletak di Taman Wetland. Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj), Datuk Seri Hasim Ismail berkata, Pusat Rekreasi Air Putrajaya yang berkeluasan 62 hektar menaarkan produk eko pelanco­ngan yang unik di tengah kepesatan pembangunan Putrajaya.
Jelasnya, orang ramai tidak perlu pergi ke kawasan pendalaman semata-mata untuk memancing kerana Pusat Rekreasi Air Putrajaya mempunyai pelbagai jenis ikan eksotik seperti kelah, patin dan temoleh. "Di samping itu, tempat ini menawarkan pelbagai aktiviti lain antaranya seperti berbasikal, water rafting dan perkhemahan. "Terletak di Presint 13, Pusat Rekreasi Air Putrajaya merupakan usaha terbaharu kita untuk menaik taraf dan meningkatkan kualiti produk pelancongan di Putrajaya," katanya ketika berucap dalam Majlis Perasmian Pusat Rekreasi Air Putrajaya di sini baru-baru ini.
Sementara itu, Hasim membe­ritahu, Padang Semarak di Taman Wetland akan dijadikan Taman Burung Merbuk dan dengan sekali gus pertandingan seni suara merbuk dijadikan acara bulanan di lokasi tersebut. Katanya, pihaknya membina 1,500 tiang burung merbuk bagi memberi peluang kepada penggemar haiwan peliharaan itu mende­ngar kelunakan suara burung berkenaan. "PPj berkerjasama dengan Persatuan Seniman Merbuk Malaysia untuk menganjurkan Gurindam Merbuk Putrajaya yang merupakan kesinambungan kejayaan pertan­dingan Seni Suara Merbuk Putrajaya pada Jun lalu. "Penganjuran Gurindam Merbuk Putrajaya pada setiap bulan menjangkakan lebih ramai ramai penyertaan dan pengunjung dari dalam dan luar negara ke Putrajaya," katanya lagi.


PROMOSI DATA INTERNET ONEXOX BERMULA 15 SEPTEMBER 2016

Selamat Hari Malaysia! Nikmati pkongsian tanpa had Season Pass 500MB+500MB hanya RM18! Taip SP HOTDATA dan SMS ke 22111 utk beli! Promo mula 15 September 12pm.Terhad 1k langganan terawal!

Pengguna Onexox juga dipelawa untuk menjadi sebahagian daripada rakaniaga Onexox dan nikmati insentif sehingga 17% setiap kali user topup bila-bila masa dan dimana-mana sahaja.

Dalam keadaan ekonomi dan kos hidup yg sangat menekan sekarang ini, macam-macam bisness yg muncul, ramai yg mahu cuba-cuba buat bisnes untuk tambah pendapatan sampingan.

Kenapa saya pilih Onexox!

Bukan sekadar murah RM10(pengguna)/RM90(rakaniaga), anda sudah BOLEH memulakan perniagaan dimana-mana saja TANPA perlu ada premis. Hanya promosi  online, whatsapp dengan keluarga,kawan-kawan dan saudara mara saja.

Paling utama yang perlu kita sedari, semua orang ada dan menggunakan handphone dan semua orang ada pakai INTERNET :-). kita hanya perlu AJAK orang BERTUKAR ke Onexox yang menawarkan LEBIH PENJIMATAN dan KEPUASAN INTERNET.. jadi pengguna biasa saja pun BOLEH buat $$$$ (Dapat 6%) setiap kali orang yang kita AJAK tu reload.

Kita bukan mahu tambah beban..kita mahu bantu KURANGKAN beban anda..sebab tu bisnes ONEXOX semakin kembang.

rozman
0176293848
FB: Rozman Onexox Putrajaya





Saturday, 10 September 2016

AZIZAN OSMAN: ANDA BUKAN GAJAH SARKIS



Azizan Osman

Jangan rantai hidup anda seperti gajah sarkis. Jangan biarkan anda pernah rasa puas hati dengan hidup anda sekarang. Ramai antara kita mudah rasa 'selesalah sangat' dengan apa yang kita ada sehingga kita menoktahkan segala usaha untuk mencapai impian.

Bunyiknya macam serius! YA, kami memang serius!
Anda lihat, jika anda pernah tengok pertunjukkan sarkis secara 'real' atau anda mungkin pernah menonton pertunjukkan sarkis yang dulu-dulu selalu ditayangkan di TV, pernah tak anda tertanya kenapa gajah yang besar itu dirantai dengan rantai besi dan gajah itu tak berusaha untuk lepaskan diri? Sedangkan, ikut logik akal, apalah sangat rantai yang digunakan untuk mengikat gajah berbanding dengan berat dan kemampuan gajah itu sendiri. Betul?
Salah! Sebenarnya, gajah tersebut yang sudah dilatih dari kecil mungkin pernah cuba untuk meloloskan kakinya dari rantai yang diikat. Tapi, mungkin gajah yang kecil itu tidak berjaya untuk melepaskan diri, atau mungkin gajah kecil itu tercedera ketika berusaha nak lepaskan diri dan akibat kegagalan dan kesakitan pada percubaan itu, gajah tersebut pun ambil keputusan, tak payah lah nak lepaskan diri. Macam ni pun ok je. Selesa jugak. Ada je orang bagi makan. Glamour apa jadi gajah sarkis.

Agaknya lah!
Anda pun pasti pernah hadapi keadaan macam 'ni. Anda pernah berusaha untuk capai sesuatu impian, tetapi anda dapati ianya sukar dicapai, banyak halangan dan mungkin anda akan rasa sakit serta tak selesa, lalu anda ambil keputusan mudah. "Biarkan saja aku macam 'ni. Ok apa hidup macam ni. Orang lain ada yang lagi teruk dari aku. Buat apa susah-susah, macam ni pun dah best!"
Anda sebenarnya menidakkan kemampuan anda sendiri. Tanpa anda sedar, anda sebenarnya boleh capai apa yang anda impikan dan bila anda berjaya mencapainya, hidup anda akan lagi best dari apa yang anda ada dan rasa sekarang.

Sebenarnya, anda bukan tak nak capai apa yang anda mahu, tapi anda sebenarnya tak tahu dan tak ada ilmu untuk bimbing dan bantu anda capai apa yang anda nak, sebab itu lah anda gagal pada percubaan pertama. Untuk berjaya, anda hanya perlu tahu apa nak buat, di mana nak bermula, apa prosesnya yang perlu anda lalui, komited berusaha berdasarkan ilmu yang anda ada dan InsyaAllah, kejayaan itu milik anda

Friday, 9 September 2016

PORT DICKSON MEMANG TEMPAT PALING SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA BERCUTI


ONEXOX MENERIMA SIJIL PATUH SHARI'AH






ADA YG BERTANYA APA PERLUNYA 'PATUH SYARI'AH' DALAM TELEKOMUNIKASI (TELCO)?

Jawapan:-
✔Supaya tiada unsur manipulasi dlm segala bentuk pengiklanan yg mengelirukan.
✔Supaya tidak ada caj tersembunyi dlm semua urusan yg melibatkan jual beli.
✔Agar pengguna tidak terikat dgn kontrak yg memaksa pengguna mengikut apa shj perubahan yg tak munasabah.
✔Supaya terma & syarat diperjelaskan dgn sejelas-jelasnya.
✔Supaya tiada unsur penipuan yg melibatkan 'DATA DIKONTROL KELAJUAN' kononnya disebabkan waktu sesak dan sebagainya.
✔Supaya pengguna dpt menggunakan perkhidmatan sesuai dgn apa yg dibayar.
✔Supaya tidak ada lg 'ISU HILANG KREDIT' yg disebabkan oleh pelbagai 'Perangkap SMS 5 angka' yg mengelirukan pengguna.

Sedikit pengenalan salah seorang ahli panel patuh syariah onexox, pakar muamalat tersohor malaysia..

Profile

Ustaz Dr Hj Zaharuddin Hj Abd Rahman

(updated on 02 Sept 2016)

Jawatan Sekarang

Penolong Professor (Assistant Professor atau Pensyarah Kanan), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Presiden, Multaqa Asatizah & Du'at (MURSHID)
Penasihat Shariah, KWSP Simpanan Shariah
Penasihat Akademik, Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs)
Pakar Kewangan Islam Jemputan, Jabatan Akauntan Negara Malaysia
Ahli Majlis Perundingan Islam (MPI), Malaysia
Ahli, Majlis Penasihat Shariah, ACR ReTakaful Berhad, Malaysia
Ahli, Majlis Penasihat Shariah ACR MEA Takaful, Bahrain
Ahli Majlis Fatwa Perlis
Penasihat Shariah, BIMB Securities Sdn Bhd
Penasihat Shariah, Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)
Pengerusi, Jawatankuasa Penasihat Shariah, BNP Paribas Najmah Malaysia
Pengerusi, Jawatankuasa Penasihat Shariah, Exim Bank Berhad
Penasihat Shariah, Salam Sedania Capital Sdn Bhd
Felo Dakwah, YADIM
Pengerusi, Jawatankuasa Penasihat Shariah, Onexox Sdn Bhd
Penasihat Shariah, Baco Medicare Group Sdn Bhd
Penasihat Shariah, Yasmin Holdings Group Sdn Bhd
Penasihat Shariah, Storm Readers Sdn Bhd
Pengerusi, KFiqh Sdn bhd
Penasihat Halal & Shariah, Elzar Resources Sdn Bhd
Pengerusi Jawatankuasa Shariah, Ana Edar Sdn Bhd
Kolumnis Majalah Solusi, (Ruangan Fiqh Muamalat) terbitan Telaga Biru Sdn Bhd
Kolumnis Majalah Al-Ustaz terbitan Telaga Biru Sdn Bhd
Penceramah undangan di TV1, TV3, TV9, TV Al-Hijrah, Astro, TV al-Hikmah, Radio IKIMfm, Radio Bernama 24, Radio Nasional
Kelulusan

B.A ( Hons) , Usuluddin, Universiti Malaya dan
M.A, Shari'ah (Hons) , Univ. Al-Yarmouk, Jordan
PhD, Syariah & Islamic Finance, Univ of Wales, United Kingdom
Tawliah Berceramah dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) No Ruj : pmwp/600/2klt.6(138)
Tawliah Ceramah , Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)
Tawliah Ceramah & Mengajar, Jabatan Agama Islam Perlis
Ijazah Ilmiah dari Syeikh Al-Imam Dr Yusuf Al-Qaradawi
Pengalaman

Ahli, Panel Kajian Shariah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Perunding & Pakar Shariah, Bank Negara Malaysia (BNM)
Penerima Anugerah Media Islam Negara Ke3, Laman Web Islamik terbaik
Ahli Majlis, IIUM Institute of Islamic Banking & Finance (IIiBF)
Perunding Shariah, UEM Land Berhad
Penasihat Shariah & Board Member, Al-Naqiy Islamic Solution Sdn Bhd, Global Islamic Advisory & Consultancy
Ahli, Majlis Penasihat Shariah, Al Rajhi Bank Malaysia Berhad
Associate Lecturer, The Markfield Institute of Higher Education, United Kingdom
Penasihat Shariah, Siraj Capital Ltd, Jeddah
Kaunselor Shariah, Ingress Corporation Bhd
Felo Akademi, Pusat Kajian Modeniti & Masyarakat Madani
Kolumnis, RHB ISLAMIC Speaks, NST Business Times
Kolumnis Majalah ANIS, terbitan Galeri Ilmu
Kolumnis Ruangan An- Nur, Akhbar METRO AHAD
Pengurus Kanan, Shariah Compliance Department, RHB ISLAMIC Bank Berhad
Setiausaha Majlis Penasihat Shariah, Asian Finance Bank Bhd ( Anak Syarikat Qatar Islamic Bank)
Penasihat Shariah Luaran, RHB Islamic Bank Berhad
Ahli, Konsultan Shariah, Standard Chartered (Sadiq) Bank (Malaysia) Berhad
Pengerusi Majlis Penasihat Shariah, OSK Investment (Islamic) Bank Berhad
Ahli, Majlis Penasihat Shariah, Deutsche (Islamic) Bank, Malaysia
Pensyarah Sambilan, (mengajar subjek Fiqh Muamalat dan Usul Fiqh) European Institute of Human Science, Wales, UK

Buku ( Books published / to be )

Wang, Anda dan Islam terbitan True Wealth Sdn Bhd (Dec 2007) - 7,000 copies in 12 months
Money You and Islam, terbitan True Wealth Sdn Bhd (Dec 2008)
Formula Solat Sempurna, terbitan Telaga Biru Sdn Bhd (March 2008) - Best Seller 14,000 copies in 9 months
Untukmu Wanita, terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd (Ogos 2009)
Untukmu Umat, terbitan Alaf 21 Sdn Bhd (Julai 2009)
Riba dan Isu Semasa Kewangan, terbitan Telaga Biru Sdn Bhd (Feb 2010)
Kontrak and Produk Perbankan Islam, terbitan Telaga Biru Sdn Bhd (Oktober 2009)
Islamic banking Products and issues, terbitan Cert Publication Sdn Bhd
Maqasid As-Shariah Fi Ahkam al-Buyu' (in arabic), terbitan IIUM Press (April 2009)
Comprehensive Prayer Formula, terbitan Telaga Biru Sdn Bhd (Nov 2009)
Murabahah : Teori, Isu dan Aplikasi, terbitan True Wealth Sdn Bhd (June 2009)
Ledakan Facebook : Antara Dosa & Pahala, terbitan PTS Islamika (Jan 2012)
Diari Musafir, Jangan Berhenti Berlari, terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd (April 2012)
Indahnya Politik Cara Islam (2013)
Fiqh Kewangan Islam terbitan PTS (2014)
Ajaibnya Sedekah terbitan Telaga Biru (2014)
Formula Solat Sempurna Ekspress terbitan Telaga Biru (2013)
Sebelum Menjadi Ulama & Pendakwah terbitan Telaga Biru ( 2014)
In English

At Present

Senior Lecturer / Assistant Professor, International Islamic University University Malaysia
Shariah Expert & Consultant, Central Bank of Malaysia
Member, Shariah Adviser, ACR ReTakaful Berhad, Malaysia
Chairman, Shariah Committee, BNP Paribas Najmah Malaysia
Chairman, Shariah Committee, Exim Bank Berhad
Member, Shariah Committee, ACR Takaful MEA, Bahrain
Shariah Adviser, Yasmin Holdings Plc Malaysia
Shariah Adviser, Storm Readers Plc Ltd Malaysia
Shariah Adviser, Hana Gold Sdn Bhd
Shariah Adviser, Salam Capital Sdn Bhd
Shariah Consultant, Al-Ustaz Magazine
Columnist, i-Magazine, Published by Karangkraf Malaysia.
Columnist, Iktisad Magazine ( Islamic Banking Issues)
Columnist, Solusi Magazine ( Fiqh Muamalat section)
Columnist, Al-Ustaz magazine
Columnist, Mingguan Malaysia newspaper
President, MURSHID
Dakwah Fellow, YADIM

Education

B.A (Hons) Usuluddin, University Of Malaya, Malaysia
M.A (Hons) Fiqh & Usul Fiqh (Specialized in Islamic Commercial Transaction), Al-Yarmouk, Jordan
PhD, Syariah & Islamic Finance, Univ of Wales, United Kingdom.
Academic Certification ( ijazah) from Syeikh Al-Imam Dr Yusuf Al-Qaradawi.

Experiences

Senior Manager, Shariah Compliance Department, Product Development Division, RHB ISLAMIC Bank Ltd
Shariah Consultant, UEM Land Berhad
Member, Shariah Research Committee, Islamic Development Department of Malaysia (JAKIM)
Shariah Adviser & Board Member, Al-Naqiy Islamic Solution Sdn Bhd, Global Islamic Advisory & Consultancy
Shariah Adviser, Siraj Capital Ltd, Jeddah
Member, Shariah Comittee, Al Rajhi Bank Malaysia Berhad
Shariah Consultant, INGRESS Corporation Ltd
Academic Fellow, Center of Islamic For Modernity and Civil Society (CESMACS), Malaysia
RHB ISLAMIC Speakes Comlunist in NST ( Business Times)
Shariah Commitee Secretary & Coordinator, Asian Finance Bank Ltd ( a subsidiary of Qatar Islamic Bank)
External Shariah Advisor, RHB Islamic Bank Berhad (until Feb 2008)
Member, External Shariah Consultation Committee, Standard Chartered(Sadiq) Bank.
Chairman, Shariah Advisory Council, OSK Investment Bank Ltd, Malaysia
Member, Shariah Board, Deutsche (Islamic) Bank, Malaysia
Associate Lecturer and Trainer, The Markfield Institute of Higher Education, United Kingdom
Part Time Lecturer (teaching Muamalat and Usul Fiqh subjects), European Institute of Human Science, Wales, UK


Thursday, 8 September 2016

PORT DICKSON WATER PARK













Tempahan penginapan dalam water park, hubungi Puan Marina 014-6683848/019-3233848

LELONGAN BARANGAN HOTEL DI PORT DICKSON 8-10 SEPTEMBER 2016


SEMARAK ARAFAH @ MASJID TUANKU MIZAN PUTRAJAYA


PROMOSI DATA INTERNET ONEXOX 8-9 SEPTEMBER 2016


RM0.00 Congrats! Your ONEXOX validity has been EXTENDED to 28 months! Now enjoy Malaysia's BEST mobile services for an even LONGER time! Powered by XOX MOBILE.

Line kamu pula kalau tak reload langsung 3 bulan apa jd aA?
...

Kalau OneXOX masih hidup.. Kalau lah tidak reload langsung sampai 2018.. Pun masih hidup..
.
Orang call masuk, kita call out pun boleh..
Ini lah SIMKAD PANJANG UMUR 😎😎😎

Hubungi 0176293848 untuk pertanyaan.