Saturday, 6 September 2014

ONEXOX ni prepaid, tapi boleh layan mcm postpaid

Ramai dok tanya line aku ni takdak postpaid ka? Aku cakap takdak. TAPI..

Walaupun ONEXOX ni prepaid, tapi boleh layan mcm postpaid.. dgn adanya 'portal self care':
1. User boleh 'byr' melalui online banking. Tak perlu risau nak keluar beli top up.
2. Boleh daftar sehingga 10 supplementary line dan manage 'bill' serta uruskan 'credit line' mereka.
3. Adanya 30 hari itemized billing utk setiap main/supp line. boleh print dan highlight mana2 call yg nak claim kat boss. Main line juga boleh pantau panggilan2 yg dibuat oleh supp line.
4. Boleh langgankan internet utk supp line.
5. Daftarkan supp line sebagai fnf untuk tapaw smackdown rate.
All in all, deal onexox is much better than normal postpaid offer. SEBAB:
1. TAKDE 6% gov tax
2. NO HIDDEN CHARGES- itemized billing etc.
3. Friendlier rates

So, camane??

yang ni pulak fakta tambahan drpd partner aku..

Kalau ikut bahaso pasar ...kalau kito pakai postpaid ado 2 caro kito nak poie bayar ..
1) poie kek center telco
2) pakai online banking
3) tak bayar langsung ..

Prepaid:
1) poie centre kito ..ado banyak pam minyak ..7 eleven epay ..
2) pakai online banking melalui selfcare ,
3) tak bayar langsung selama 28 bulan tapi line masih idup ..

Seterusnya diorang akan kato ..maleh la tgh tgh cakap kredit abih ..

Jawapan den ..

Cubo maso mulo mulo pakai prepaid ni terus topup 100 ..

Tgk berapo lamo boleh tahan ..kalau lobih sebulan ..makno ehh mmg wajib pakai prepaid ni sobab ehh jimat ..

Jom bertukar ke ONEXOX, hubungi 017-6293848


Rujukan: Syed alfaramy CMO ONEXOX